Torba krzyżowa - z uwagi na swoją konstrukcje nadaje się do konfekcjonowania artykułów spożywczych sypkich takich jak kasza, ryż, mąka z możliwością zasypywania ręcznego,
nie nadaje się do automatów.
Najczęściej jest używana przez małe sklepy oraz na rynkach np. do pakowania jajek, owoców, a także w sklepach metalowych do gwoździ, śrub itp. Może być wykonana z papieru makulaturowego oraz z papieru atestowanego natronu 80g/m2. Powszechnie stosowana do konfekcjonowania bułki tartej, torba wykonana jest wtedy z papieru białego z nadrukiem w dwóch kolorach.
nazwa | rozmiar poj. | ilość | op.kart. |
Torba krzyżowa | od 0,5kg do 10kg | 1kg | 10kg |
Torba krzyżowa bułka tarta | 0,4kg | 1kg | 10kg |
Toby posiadają atest PZH do kontaktu z artykułami spożywczymi.